Mięsna uczta w Walencji 7 października 2019

Walencja to nie tylko delikatne śródziemnomorskie smaki, kolejnym miejscem, które chcemy wam zarekomendować, a który odwiedzały nasze grupy podczas EFIC, czyli 11 kongresu Europejskiej Federacji do Walki z Bólem (4-7.09.2019) jest Meat Market. Restauracja zgodnie ze swym przekazem ideowym zobowiązuje się do oferowania najwyższej jakości swojego głównego surowca – mięsa wołowego, najprostszej obróbki kuchennej i spersonalizowanej obsługi swoich klientów. Oferta koncentruje się na wołowinie gotowanej w piecu węglowym Josper. Kawałki mięsa są przechowywane w komorach dojrzewania najnowocześniejszej generacji, gdzie pozostają one kontrolowane w trzech stopniach temperatury i 0% wilgotności. W ofercie znajdziemy więc mięso w różnych stopniach jego dojrzewania Wszystkie te działania gwarantują doskonałą jakość mięs. Kolejnym nieodzownym składnikiem są najświeższe warzywa kupowane codziennie na rynku centralnym w Walencji od małych, lokalnych producentów. Wszystkie desery są domowej roboty, przygotowane na bazie oryginalnych, własnych przepisów. Właśnie z tych przyczyn Meat Market to miejsce warte odwiedzenia, zaś smak serwowanych tu mięs zostanie z wami na długo.