Dalmacka dusza w cesarskim Wiedniu 24 lipca 2019

Podczas tegorocznego kongresu hepatologicznego EASL w Wiedniu, jedna z naszych grup miała okazję zjeść posiłek w niezwykle oryginalnej restauracji Kornat. Restauracja reklamuje się jako miejsce przyjemności dla miłośników chorwacko-dalmatyńskiej kuchni, a posiłek tutaj nie rozczaruje nawet najwytrawniejszych smakoszy. Restauracja szczyci się 25 letnia tradycja na rynku i rozpieszcza swych gości daniami rybnymi w najprzeróżniejszych odsłonach, począwszy od świeżych ryb znajdujących się w gablocie wystawowej, przez owoce morza, aż po popularny gulasz „Brodetto”.  Oprócz doskonałej jakości specjałów rybnych restauracja słynie także z doskonałej karty win. Wysokiej jakości wina z Chorwacji, Włoch, Francji, Austrii i najlepszych regionów winiarskich Nowego Świata są wysoko cenione przez koneserów. Dania rybne są tu także podawane z szampanem, winem musującym i innymi alkoholami najwyższej jakości. Kornat jest zawsze doskonałym wyborem na wykwintny posiłek.