Argentyński charakter w Kopenhadze 27 czerwca 2019

Podczas tegorocznego kongresu ECCO w Kopenhadze nasi delegaci mieli okazję spotkać się z tradycjami kuchni argentyńskiej. Przyczynkiem do takiego kulinarnego spotkania była wizyta w restauracji Fuego. Fuego oznacza ogień i restauracja jest faktycznie inspirowana ciepłem ognia oferując najlepsze steki w mieście. Specjalnością tej restauracji jest kuchnia argentyńska naznaczona inspiracjami śródziemnomorskimi. Menu restauracji zmienia się sezonowo w zależności od występowania sezonowych składników dań. W ofercie znajdziemy także szeroki wybór win argentyńskich doskonale dopasowanych do serwowanych posiłków. Oprócz typowej sali restauracyjnej obiekt oferuje także bar z kominkiem i wygodnymi kanapami, gdzie można wypocząć i delektować się różnorodnymi trunkami. W Restauracji Fuego można zorganizować przyjęcie dla grupy 120 osobowej, obiekt posiada także piwniczkę winną dla mniejszych grup na spotkania zamknięte. Nasi goście zgodnie rekomendują to miejsce dla wszystkich turystów odwiedzających Kopenhagę.